top of page

Ik ben Johanna (Joke) Bruins en geboren in 1961 te Amsterdam. In 1986 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de Psychofysiologie met als bijvakken Neurologie en Neuropedagogiek.

Mijn stage liep ik bij bij Dr. C. Njiokiktjien, neuroloog/psychiater en deed onderzoek bij kinderen met neuropsychologische stoornissen ten gevolge van een niet (goed) ontwikkeld corpus callosum (de hersenbalk die linker- en rechter hersenhelft verbindt). In Utrecht werkte ik van 1987 t/m 1991, het jaar van mijn promotie, op de afdeling Biologische Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Ik promoveerde aan de medische faculteit Utrecht op een onderzoek naar de invloed van neuropeptiden (herseneiwitten) op hersenfuncties, in het bijzonder het geheugen, onder supervisie van de promotoren Prof. Dr. Jan van Ree en Prof. dr. David de Wied.

Na mijn promotie ben ik vol enthousiasme een maatschap gestart en in 1996 heb ik als ZZP-er mijn praktijk in Amsterdam voortgezet. Sinds 2002 tot heden werk ik in Tienhoven (Utrecht) en is mijn werk nog steeds mijn passie. Mensen inlichten, adviseren maar bovenal enthousiasmeren en hun herstel te stimuleren door de juiste keuzes te maken - een adequate behandeling te ondergaan - geeft mij een ontzettend blij gevoel.

bottom of page